Ögonblick från den Sörmländska Naturen

av fotografen Emil Björkqvist

Vernissage 9 september klockan 11-15

utställningen pågår även 10 september samt 16-17 september klockan 11-15

Emil Björkqvist ,

Född 1991 och uppväxt i Sjösa , jag alltid haft naturen och kusten nära, vilket skapat ett stort intresse för natur och djur.

2010 skaffade jag min första mer avancerade systemkamera, en Nikon D40, vilket la grunden för mitt naturfotointresse och utvecklandet av mina bilder.

I dag fotar jag framförallt fåglar som är ett av mina stora intressen och jag är medlem i Nyköping/Oxelösunds Fågelförening Tärnan.

Jag följer aktivt Artportalen Svalan där möjlighet att hitta ovanliga arter finns och att kunna se dem i verkligheten – ibland får jag packa och åka iväg med kort varsel.

Jag söker jag mina motiv framförallt i närområdet av Sjösa och Nyköping samt flera fågellokaler framför allt i Sörmland.

Ibland blir det resor i andra delar av Sverige men det lokala dominerar.

Att fånga en fågel sin rätta miljö under t ex jakt när den tagit ett byte är en fantastisk känsla att kunna spara på bild

Att fota fågel och natur kräver tålamod och tid, men för mig är det rekreation och en frihetskänsla att vara ute i skog och mark.

Det blir även en del landskapsbilder och detaljer från naturens fantastiska värld t ex en humla som parerar sidvind vid inflygning på en blomma.

Jag har ställt ut mina bilder vid ett par minde utställningar b la annat på Nynäs slott i samarbete med Sörmland Museum men också på några mindre lokala visningar i Nyköping.

Tidigare utställning September 2019